Furajare suine

Pentru mulţi purcei şi multă carne

Cantitatea valoroasă de carne macră / fără grăsime a porcului pentru îngrăşat depinde deja de hrănirea / furajarea scroafei gestante, deoarece cantitatea de muşchi / masa musculară se formează încă din pântecele acesteia. După naștere, cantitatea de carne macră / fără grăsime este determinată în continuare de dezvoltarea purcelului și de creşterea zilnică în greutate. 

Mai târziu, în grajdul pentru îngrăşat, este important ca animale să nu devină obeze / să nu se îngraşe prea mult și totuși să fie lăsate să crească la un nivel înalt, precum şi să fie tăiate / sacrificate la timp, pentru a se obţine procentele optime de carne macră / fără grăsime.

Acest exemplu lămureşte o dată mai mult ce interacţiuni există între etapele individuale de viaţă şi de performanţă.

Aşadar, fiecare participant la producţia de carne de porc ar trebui să obţină cea mai bună performanţă posibilă în domeniul său.

În plus, animalele ar trebui să fie pregătite în mod optim pentru etapele următoare. Acest lucru sporește profitul / beneficiul în sistemul închis și crează avantaje competitive decisive în producţia bazată pe diviziunea muncii.

Prin urmare, o producţie de succes a purceilor şi a cărnii de calitate este posibilă doar dacă nevoile animalelor în diferitele etape ale vieţii şi performanţei sunt îndeplinite în mod optim.