Dintr-un birou - în întreaga lume

Istoria companiei Sano

Luftaufnahme Grafenwald

Istoria Sano începe în anul 1976 odată cu fondarea „Sano-Milch“ în Grafenwald, Bavaria Inferioară. Afacerea de bază a „Sano-Milch“ consta la acea vreme în comercializarea înlocuitorilor de lapte. Mai târziu, portofoliul de produse a fost completat cu furaje minerale. Nu de puţine ori, mărfurile erau vândute pe-atunci din portbagaj.

Piatra de temelie pentru o unitate de producţie proprie a fost aşezată de către fondatori în anul 1979, odată cu construirea primei hale de depozitare. Pretenţiile mari ale Sano în ceea ce priveşte calitatea au fost ferm ancorate încă de pe-atunci. Astfel, în anul 1981 s-a decis construirea unei producţii proprii. Conducerea unică a întreprinderii a fost preluată de aici înainte de către Bernhard și Edeltraud Waldinger.

Din Bavaria Inferioară spre Europa

Odată cu reunificarea Germaniei și deschiderea frontierelor în anul 1990 a început şi deschiderea piețelor estice. Mai întâi, după un mare incendiu devastator în Grafenwald, familia Waldinger a reconstruit în anul 1996 complet producția, în doar o jumătate de an. În anul 1999, Sano a construit o a doua unitate producție în Polonia. În anul 2003, când Richard Waldinger, fiul lui Edeltraud și Bernhard Waldinger a preluat funcţia de director, valul de extindere internațională şi-a urmat în continuare cursul. În același an a fost construită cea de-a treia unitate de producţie în Popvaca, Croația precum şi clădirile de birouri și de depozitare în Aleksandrovac, Bosnia. Doi ani mai târziu, în anul 2005, Sano a deschis producția în Novi Sad, Serbia. A cincea unitate de producție Sano a fost fondată în anul 2007 în Csem, Ungaria. Sano militează pentru o creștere integrală în agricultură. De aceea, Sano a investit în anul 2008, în Polonia, într-o instalaţie de preparare a cerealelor precum şi în noi instalaţii de producţie la unitatea din Grafenwald. Prin fondarea Institutului Agrar Sano din Polonia, compania a aşezat în anul 2009 piatra de temelie pentru propria instituţie de cercetare şi dezvoltare. Sano dezvoltă şi testează în acesastă întreprindere de referinţă una dintre producţiile de frunte de vaci de lapte din Europa precum şi concepte noi de produse şi de furajare.

 

Acasă, atât în Bavaria Inferioară, cât şi în lume

În cei peste 40 de ani de tradiţie şi istorie, Sano a crescut de la un ofertant regional la o mare marcă la nivel mondial în ceea ce priveşte furajele minerale, înlocuitorii de lapte și produsele speciale pentru furajarea modernă a animalelor. În anul 2009 s-a deschis în China prima unitate de comercializare din afara Europei. Un an mai târziu s-a construit o producție proprie în Yangling, China. Au urmat înfiinţarea unităţii de comercializare din Quito, Ecuador (2011), a întreprinderii Bionat-Sano din Mexic (2012), construcția noii producții din Africa de Sud (2013) precum și înființarea unităţii de comercializare din Chile (2015).

Cu cele opt fabrici de producție, peste 35 de societăţi de comercializare şi reprezentanțe internaţionale, precum şi cu cei peste 700 de angajaţi şi angajate din întreaga lume, Sano doreşte să hrănească sănătos animalele şi implicit oamenii. De aceea, Sano militează pentru o creștere sănătoasă în fiecare grajd, în întreaga lume.

 

Sano Unternehmensgeschichte Zeitstrahl

În contact direct cu noi

Sano Furajare Modernă SRL
+40 257 228 024
+40 257 228 025
Arad, str. Toamnei, nr. 15
România