Institutul Agrar Sano

Cercetare și dezvoltare orientate spre viitor

Institutul agrar Sano. Suntem pentru inovaţii – din practică pentru practică 

Aici îşi găsesc întrebuinţarea cele mai moderne concepte de succes și cele mai noi tehnologii. Cu ajutorul ideilor inovatoare și unice în felul lor precum și datorită experienţei dobândite în mulți ani de cercetare și dezvoltare, Sano îşi crează un avantaj de cunoaştere.

Ferma de creştere a viţeilor

Dezvoltarea corectă a vițeilor este deosebit de importantă, deoarece doar vițeii sănătoși pot crește şi ajunge la maturitate vaci de înaltă performanță. În Institutul Agar Sano, creşterea viţeilor începe după naștere în boxe individuale. În caz de condiții meteorologice extreme, viţeii sunt protejaţi de un cort. După prima lună de viață, vițeii sunt crescuţi în grupuri, într-un grajd modern, unde sunt obişnuiţi cu sistemul de furajare TMR (furaj unic). În juninci trebuie investit, deoarece ele sunt acelea care vor determina în câțiva ani calitatea cirezii. Junincile primesc doar nutreţ / furaj de înaltă calitate. Mulţumită bunei hrăniri / furajări şi condițiilor excelente de îngrijire, junincile ating la 13 luni o greutate corporală de 380 kg, fiind astfel pregătite pentru montă.

Ferma de lapte

Ferma are aproximativ 1.500 de vaci de lapte cu o producție de lapte de peste 12.000 kg. Periile automate pentru vaci îmbunătăţesc bunăstarea vacilor. Acestea nu sunt doar plăcute, ci împiedică / preîntâmpină paraziții și contribuie la creșterea producţiei de lapte. Abundenţa de lumină, aerul curat, apa, nutreţul de bază şi nutreţul concentrat de înaltă calitate garantează succesul în ceea ce priveşte creșterea animalelor. Suntem deosebit de mândri de grajdul nostru pentru vaciile de lapte aflate în perioada dintre lactaţia precedentă şi fătarea următorului viţel. Grajdul este doar un cort. Acesta are o masă lată pentru furaje şi culoare largi. Aceste aspecte sunt reprezentative pentru un grajd modern. Vacile de lapte aflate în perioada dintre lactaţia precedentă şi fătarea următorului viţel trebuie îngrijte deosebit de bine, deoare ce prima zi a acestora este prima zi de lactaţie. Vaca este în căutare de linişte înainte de a făta. Boxele pentru fătare se află într-un loc liniștit. Acestea oferă mult spațiu, sunt aşternute întotdeauna cu paie proaspete sunt supravegheate în permanenţă. În prima oră după fătare vițeii primesc colostru de cea mai bună calitate, care conţine toți anticorpii necesari. Astfel, viţeii sunt sănătoși și protejaţi în cel mai bun mod. Nutreţul de bază este de asemenea o componentă esenţială a cantităţii de hrană pe care animalele o consumă zilnic. Nutreţul de bază de bună calitate menține vacile sănătoase, produce lapte şi ajută la economisirea nutreţul concentrat scump.

Producţia vegetală modernă – pentru cel mai bun nutreţ de bază

Aşadar, institutul cultivă, pe o suprafaţă de 2.000 ha, porumb, iarbă, sfeclă de zahăr, grâne / cereale şi rapiţă de toamnă / iarnă. În Institutul Agrar Sano, noi cultivăm, pe o suprafaţă de 300 ha, sortimente speciale de iarbă, care sunt deosebit de potrivite pentru nutreţul însilozat destinat vacilor și junincilor. Recoltarea ierbii / fânului este complet mecanizată. De aceea, nutreţul pentru propriile 1.500 vaci de lapte şi 1.000 viţei şi juninci se poate însiloza în termen de doar câteva zile.

 

În contact direct cu noi

Sano Furajare Modernă SRL
+40 257 228 024
+40 257 228 025
Arad, str. Toamnei, nr. 15
România